Jumat, 27 November 2015

Herba untuk Menggunakan Dengan awas - Apa yang Anda Perlu Tahu

Herba untuk Menggunakan Dengan awas - Apa yang Anda Perlu Tahu

Saya melihat satu lagi iklan pd kulit Sampul berita hari ini mengenai ubat-ubat herba. Saya menonton mereka hiba, banyak masa yang mereka sama ada tidak tepat atau diambil di luar konteks. Yang ini telah dilakukan dengan baik, dan mengatakan apa yang saya telah berkata. Sesetengah herba memerlukan pengetahuan khusus untuk selamat, banyak herba mempunyai interaksi dengan ubat-ubatan dan anda, pengguna, sentiasa perlu berbincang apa-apa makanan tambahan yang anda ambil dengan doktor anda.

Wort St John: Ini adalah herba yang sangat berguna, tetapi tidak satu yang akan diambil tanpa beberapa pertimbangan. Kemurungan yang teruk dan mereka yang mempunyai bipolar tidak boleh menggunakannya, tetapi bergantung kepada apa sahaja yang doktor anda menetapkan. Masalah lain adalah bahawa ia boleh berinteraksi dengan banyak ubat lain. Walaupun laporan berita hari ini hanya disebut ubat jantung ... agak betul ... ada interaksi penting yang lain. Sedatif, antidepresan, ubat-ubatan anti-kebimbangan dan apa-apa yang boleh menyebabkan mengantuk akan berinteraksi.

Ginkgo Biloba: Mereka yang mempunyai masalah ingatan, terutamanya jika ia disebabkan oleh demensia boleh mencari bantuan dari herba ini. Pelajar seperti itu, kerana ia boleh meningkatkan pemikiran sekali gus meningkatkan mengkaji dan keputusan pengambilan ujian. PMS, glaukoma dan beberapa masalah untuk pesakit kencing manis juga boleh diperbaiki.

Terdapat keburukan. Ginkgo adalah pencair darah. Peningkatan risiko lebam berlaku pada semua orang, tetapi jika anda mempunyai gangguan darah beku, atau jika anda mengambil ubat-ubatan yang nipis darah, anda mungkin mempunyai masalah dengan herba ini. Pesakit kencing manis, mereka yang mengalami gangguan penyitaan dan mereka yang cuba untuk hamil juga boleh mengalami masalah kerana herba ini.

Aloe Vera: Jika anda mempunyai terbakar, ini adalah pergi ke kilang. Sama ada ia dari memasak atau matahari, luka bakar yang ringan mudah tenang dengan gel ini berair. Walau bagaimanapun, ramai orang minum jus. Terus terang, saya rasa ini adalah satu idea yang benar-benar buruk kerana dua sebab. Pertama, loji ini adalah sangat julap. Tidak dalam yang baik "gee saya sembelit sentuhan" cara. Dalam "bergerak ke dalam bilik air untuk menangguhkan berpanjangan" cara.

Ada yang bernasib baik dan tidak mempunyai banyak gejala. Sifat alkaloid, bagaimanapun, cenderung untuk menyebabkan seseorang kikir, gas, kembung dan banyak kesakitan.

Sebab yang kedua ialah bahawa ia adalah ahli keluarga teratai. Semua tumbuhan dalam keluarga ini memberi kesan kepada jantung, dan lidah tidak berbeza. Pada kebanyakan orang, ia boleh menjadi baik, tetapi bagi mereka yang mempunyai masalah jantung, ia boleh membawa bencana.

Echinacea: herba ini sangat biasa pada masa kini yang orang tidak berfikir sebelum bermunculan tablet atau kapsul. Malah, ramai orang perubatan walaupun "pooh-pooh" mana-mana manfaat yang mungkin mempunyai. Saya tidak fikir mereka yang optimis tentang apa yang dilakukan, walaupun. Langkah-langkah pencegahan dan interaksi mencadangkan ia perlu melakukan sesuatu.

Ia adalah disyorkan bahawa mereka yang mempunyai sistem imun yang sihat menggunakan beberapa rawatan dengan tambahan ini. Anda boleh mengambil sehingga dua minggu, tetapi selepas itu sekurang-kurangnya seminggu perlu lulus sebelum meneruskan. Jika anda mempunyai gangguan imun, anda tidak perlu menggunakan Echinacea. Juga, jika anda perlu mengambil suppressants imun, ia adalah idea yang buruk.

Goldenseal: ini merupakan herba yang mengalami krisis identiti. Ia tahu apa yang dilakukan, tetapi ramai orang tidak. Ia sering dipasangkan dengan Echinacea dengan kepercayaan yang salah itu adalah baik untuk fungsi imun yang lebih baik. Tidak begitu. No, herba ini paling baik digunakan untuk masalah penghadaman.

Bukan itu sebabnya ia dalam artikel ini. Goldenseal mempunyai ancaman tersembunyi. Jika anda mengambil statin, sama ada preskripsi (Lipitor, Crestor, dll) atau herba (beras yis merah), berpasangan dengan goldenseal boleh membawa maut dan akan merosakkan otot anda.

Herba adalah ciptaan yang indah dan boleh melakukan banyak yang baik. Jika digunakan secara tidak wajar, maka juga boleh melakukan banyak buruk.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar